Dresy Panamy pre MS 2018

2018/2019 MS 2018 New Balance
Autor: Myso

Nováčikom na tohtoročných majstrovstvách sveta bude Panama. Stredoamerický štát sa v Rusku predstaví v dresoch od americkej spoločnosti New Balance, ktoré boli oficiálne predstavené v priebehu apríla.

Hlavné dresy sú v tradičných národných farbách, dominantú červenú dopĺňa biela. Tričká sú pokryté textúrou zloženou z malých štvorčekov s 3D efektom, pričom celý vzor je vytvarovaný do tvaru písmena V. Táto textúra je odkazom na rovnomenné hlavné mesto štátu Panama a rovnako na jeho národný symbol, ktorým je vták Harpya Opičiarka.

Na vnútornej strane výstrihu sa nachádza slogan „Alcanzamos por fin la victoria” – „Konečne sme dosiahli víťazstvo,” ktorý je prevzatý z panamskej štátnej hymny. Červené tričká budú mať panamskí futbalisti kombinované s červenými trenírkami a červenými štulpňami.

Spolu s hlavnými dresmi boli predstavené aj náhradné. Tie sú v bielo-modrom prevedení a sú vyhotovené v podobnom dizajne ako hlavné. Zmenou prešli len rukávy, ktoré vypĺňa výrazný modrý pruh. Logo spoločnosti New Balance je pre zmenu červené.

K novým dresom Panamy povedal pár slov Kenny McCallum, generálny manažér spoločnosti New Balance: „Panama dosiahla svojim postupom na finálový turnaj výrazný úspech. Tešíme sa, že sa v našich dresoch predstaví na najvyššej svetovej úrovni a že ich budú nosiť hráči i fanúšikovia v Rusku, strednej Amerike ako aj v ostatných častiach sveta.”

Ako už bolo spomenuté v úvode, Panama sa na záverečnom turnaji majstrovstiev sveta predstaví vôbec po prvýkrát v histórií. Na medzinárodnej scéne majú Los Canaleros za sebou pomerne úspešné vystúpenia na Majstrovstvách strednej a severnej Ameriky (Gold Cup), kde obsadili dvakrát druhé (2005 a 2013) a dvakrát tretie (2011 a 2015) miesto.

Panama sa na ruskom šampionáte predstaví v skupine G, kde si v prvom stretnutí 18. júna zmeria sily s Belgickom. Druhý zápas odohrajú panamskí reprezentanti o šesť dní neskôr proti Anglicku a boje v základných skupinách ukončia 28. júna duelom proti Tunisku.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok