Dresy Anglicka pre MS 2018

2018/2019 MS 2018 Nike
Autor: Myso

Anglickým dresom patril vôbec prvý článok na tomto blogu a v druhý júnový deň je už najvyšší čas napísať niečo o tých aktuálnych. Albion sa v Rusku predstaví v bielych a červených dresoch z dielne americkej spoločnosti Nike.

Biele dresy boli oficiálne predstavené ešte začiatkom februára, no ich neskoršie uvedenie do predaja spôsobilo vydanie obmedzeného počtu obrázkov. Pár dní pred svetovým šampionátom je však už všetko v poriadku a tak si môžeme aktuálne hlavné oblečenie anglickej reprezentácie podrobne predstaviť.

Aj nové anglické dresy vychádzajú z dizajnového základu Vapor. Biely výstrih je doplnený tenkým červeným prúžkom, ktorý je na zadnej strane prerušený bielym vertikálnym pruhom, na ktorom sa nachádza anglická vlajka. Na hrudi nájdeme modré logo spoločnosti Nike a farebný znak Futbalovej asociácie doplnený striebornou hviezdičkou symbolizujúcou titul majstra sveta z roku 1966.

Napriek modrému emblému spoločnosti Nike sú čísla hráčov pre zmenu červené. Rovnaké farby sú zachované aj na tmavomodrých trenírkach, kde červená i modrá nevytvárajú práve najlepší kontrast. Aj logo Futbalovej asociácie je vďaka svojmu modrému prevedeniu pomerne nenápadné. Podobne dopadol aj strieborný emblém Nike umiestnený na bielych štulpniach.

Náhradné dresy sa vracajú k tradičnej červenej farbe. Tričká pokrývajú tenké horizontálne prúžky v tmavšom odtieni červenej, ktoré vytvárajú na prednej strane kríž, ktorý je odkazom na vzhľad anglickej vlajky. Biele logo spoločnosti Nike dopĺňa na hrudi znak Futbalovej asociácie s modrými levmi a červenými ružami doplnený vyšívanou hviezdičkou.

Podobne ako na bielych dresoch, aj na zadnej strane tých červených nájdeme pod výstihom krížik pripomínajúci anglickú vlajku. Vnútornú stranu výstrihu vypĺňa pre zmenu ruža, ktorá je dlhé roky prítomná aj v znaku Futbalovej asociácie.

Ak sme spomínali, že emblém Nike či anglický znak nie sú veľmi viditeľné na tmavomodrých trenírkach, tak rovnaké konštatovanie platí aj pre tie biele. Spomínané prvky sú tu vyšité v bledej striebornej farbe a na bielom podklade takmer neviditeľné. Výraznejšie je už logo spoločnosti Nike na červených štulpniach, kde je vyhotovené v modrej farbe.

Medzi najväčšie úspechy Anglicka na MS patrí okrem víťazného domáceho šampionátu z roku 1966 aj štvrté miesto z Talianska 1990. Pred štyrmi rokmi v Brazílií získal Albion na turnaji len jeden bod a nepostúpil zo základnej skupiny. Postupové ciele budú mať Angličania určite v Rusku, kde sa v G skupine stretnú s Tuniskom, Panamou a Belgickom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok