Dresy Dánska pre MS 2018

2018/2019 Hummel MS 2018
Autor: Myso

Posledným tímom, ktorý zakončí dlhý seriál predstavovania dresov pre Majstrovstvá sveta v Rusku je Dánsko. Európskeho zástupcu bude aj najbližšie dva roky obliekať domáca spoločnosť Hummel.

Hlavné dresy dánskej reprezentácie sú tradične červené, doplnené bielymi detailmi. Vzhľadom na históriu je prítomná aj tmavomodrá, ktorá sa nachádza na prúžku v okolí výstrihu. Rukávy pokrývajú tradičné vzory v tvare písmena V, ktoré už dlhoročne patria k dánskej spoločnosti Hummel.

Odkazom na históriu je aj tradičné logo dánskeho dodávateľa, ktoré sme na jeho oblečení vídavali prevažne v 80. rokoch. Na prednej i zadnej strane dresov si je možné všimnúť diagonálne pruhy v tvare kríža, ktoré odkazujú na uniformy dánskej kráľovskej gardy.

Náhradné dresy sú tradične biele, doplnené červenými prvkami. Dánski futbalisti si budú červené a biele tričká podľa potreby kombinovať s červenými a bielymi trenírkami a k dispozícií majú aj štulpne v rovnakom farebnom prevedení.

Brankári dánskeho tímu si zachytajú v čiernom, modrom a žltom. Dizajn dresov je zhodný s hráčskym oblečením, na modrej verzii oblečenia pre brankárov je prúžok v okolí výstrihu červený, zatiaľ čo na všetkých ostatných dresoch tmavomodrý.

Ak ste sledovali prípravu dánskeho tímu pre záverečný turnaj MS, možno vám neuniklo stretnutie, ktoré dánska reprezentácia odohrala 27. marca v Aaborgu proti Čile (0:0). V tomto stretnutí nastúpil dánsky tím v jedinečných dresoch, ktoré dostali prezývku Frankenstein.

Tričká boli pozošívané z rôznych dresov z dánskej reprezentačnej histórie, ktoré spoločnosti Hummel dodali fanúšikovia národného tímu. Dánsky dodávateľ ich následne zošil do niekoľkých unikátnych kúskov, vďaka čomu bol každý z dresov úplne jedinečný.

Dánsko sa predstaví na MS v Rusku po osemročnej pauze. Celkovo to bude pre dánsky tím už piaty záverečný turnaj. Zverenci Ågeho Hareideho boli vyžrebovaní do skupiny C, kde sa stretnú s Peru, Austráliou a Francúzskom.

1 komentár k “Dresy Dánska pre MS 2018

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok