Tretie dresy Manchestru United 2018/2019

2018/2019 Adidas Premier League
Autor: Myso

Anglický Manchester United bude mať tento rok k dispozícií trojicu dresov. Ako prvé bolo predstavené ešte v máji modré oblečenie, ktoré by malo byť pre zverencov Josého Mourinha až treťou voľbou pre sezónu 2018/2019.

Dresy z dielne nemeckej spoločnosti Adidas sú odkazom na 50. výročie triumfu v Európskom pohári majstrov. V roku 1968 dokázal Manchester United získať túto trofej ako vôbec prvý anglický klub v histórií. Vo finále hranom na štadióne Wembley si zverenci legendárneho trénera Sira Matta Busbyho poradili v modrých dresoch s portugalskou Benficou Lisabon 4:1 po predĺžení.

S nápadom vyrábať dresy z recyklovaných plastových materiálov prišla pred niekoľkými rokmi americká spoločnosť Nike, no túto prospešnú činnosť pre naše životné prostredie začínajú realizovať aj jej konkurenti v Adidase. Tretie dresy United boli vyrobené v spolupráci s organizáciou Parley Ocean Plastic, ktorá s nemeckým dodávateľom spolupracuje aj pri výrobe obuvi či rôzneho iného oblečenia.

Modré dresy sú pokryté drobnými krúžkami v tmavšom odtieni modrej farby, ktoré tak vytvárajú na tričkách zaujímavú textúru. Do modro-zlatej kombinácie je ladený aj klubový znak, ktorý tak ladí s emblémom partnera Chevrolet v klasickom farebnom prevedení. Tretie oblečenie 20-násobného anglického šampióna ešte tvoria tmavomodré trenírky a štulpne doplnené zlatými nápismi.

Manchester United sa vrátil k modrým dresom po ročnej pauze. Naposledy ich mal v odtieni kráľovskej modrej k dispozícií v ročníku 2016/17, kedy dokázal triumfovať v Európskej lige UEFA. Na európskej scéne sú najväčším úspechom Červených diablov tri víťazstvá v Lige majstrov a za zmienku stojí aj zisk Pohára víťazov pohárov z roku 1991.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok