Tretie dresy FC Liverpool 2018/2019

2018/2019 New Balance Premier League
Autor: Myso

Americká spoločnosť New Balance v priebehu júla oficiálne predstavila nové tretie dresy FC Liverpool. Futbalisti The Reds sa budú v niektorých stretnutiach prezentovať v bledosivom oblečení kombinovanom s tradičnou klubovou červenou a tmavšou šedou.

Dresy vzdávajú hold náhradnému oblečeniu liverpoolskeho klubu z konca 80. rokov, počas ktorých klub získal sedem titulov vrátane nateraz posledného osemnásteho z ročníka 1989/90. Vďaka partnerstvu výrobcu dresov a kórejskej spoločnosti Konami bolo nové oblečenie uvedené pri premiére aktuálnej edície počítačovej hry Pro Evolution Soccer.

Nové dresy majú šedý okrúhly výstrih, pod ktorým nájdeme červené logo spoločnosti New Balance i partnera klubu, ktorým je banka Standard Chartered. Šedé rukávy dopĺňajú tenké červené prúžky a rovnako aj emblém ďalšieho partnera – finančnej spoločnosti Western Union.

Prednú časť tričiek tvorí textúra zložená z farebných prechodov medzi dvomi odtieňmi šedej farby. Podobný vzor používal na prelome 80. a 90. rokov aj nemecký Adidas, ktorý práve v tomto období The Reds obliekal. Bledosivé trenírky dopĺňajú rovnako sfarbené štulpne, na ktorých nájdeme červenú skratku klubu LFC.

Porovnanie dresov Liverpoolu zo sezón 1989/90 a 2018/19.

Liverpool sa vďaka štvrtému miestu v minulej sezóne Premier League kvalifikoval do skupinovej fázy Ligy majstrov. Najprestížnejšiu európsku súťaž dokázal doteraz vyhrať päťkrát, naposledy v roku 2005 po pamätnom obrate proti talianskemu AC Miláno.

3 komentáre k príspevku “Tretie dresy FC Liverpool 2018/2019

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok