Dresy FC Porto 2018/2019

2018/2019 New Balance Portugalská liga
Autor: Myso

Po predstavovaní oblečenia holandských celkov sa presúvame do Portugalska. Prvým klubom z tejto krajiny je majstrovské FC Porto, ktoré hráva v aktuálnej sezóne v dresoch od amerického dodávateľa New Balance.

Hlavné pruhované dresy boli predstavené v závere mája 2018 ako súčasť kampane „Born for success“ – „Narodení pre úspech.“ Tá sprevádza oslavy 125. výročia založenia klubu, ktorý získal v predchádzajúcom ročníku už svoj 28. portugalský titul.

Dresy majú v prednej časti dva výrazné vertikálne pruhy, ktoré dopĺňajú modré rukávy. Zadná strana je prevažne biela, najmä kvôli lepšej viditeľnosti čísiel. Výstrih je vyhotovený v tmavomodrom prevedení. Pruhované tričká dopĺňajú modré trenírky a biele štulpne.

Náhradné dresy sú šedé, kombinované so žltou. Tričká majú prekrížený véčkový výstrih, pod ktorým nájdeme žlté logo spoločnosti New Balance a farebný klubový znak. Na pleciach sa nachádzajú tenké žlté prúžky.

Porto prezentuje na dresoch dvojicu svojich partnerov. Hruď tričiek zdobí logo telekomunikačného operátora Altice, vzadu nad číslami nájdeme reklamu na pivnú značku Super Bock, nad ňou sa nachádza malý nápis FC Porto.

Tretie oblečenie futbalistov Porta je modré. Na tričkách nájdeme elegantný golierik doplnený gombíkom. Prednú stranu dresov vypĺňa kresba undergroundového pouličného umelca Hazula Luzaha, ktorý sa pri jej návrhu inšpiroval klubovým znakom, štadiónom Estádio do Dragão, ako aj samotným mestom Porto.

Na tretích dresoch je zaujímavo spracovaný klubový znak, ktorý je vyhotovený len v dvoch farbách – klubovej modrej a bielej. Zadnú stranu vypĺňa nad logom partnera Super Bock špeciálne logo vytvorené pri príležitosti 125. výročia založenia klubu. Trenírky a štulpne sú v modrej farbe.

Brankári Porta chytajú v sezóne v čiernych a šedých dresoch.

Porto si vďaka majstrovskej pozícií vybojovalo účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Portugalský klub nenašiel v konkurencii Schalke 04, Galatasarayu a Lokomotívu Moskva premožiteľa a so 16 bodmi suverénne postúpil do jarných bojov. V nich Portskí Draci prešli cez taliansky AS Rím, no vo štvrťfinále ich zastavil Liverpool.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok