Čo týždeň dal 7/2020

Čo týždeň dal
Autor: Myso

V siedmom pokračovaní nášho týždenníka sa pozrieme na nikdy nevydané dresy popredných európskych klubov i národných reprezentácií, predstavíme si nové dresy FK Pohronie, pristavíme sa pri uniknutých obrázkoch nového oblečenia Realu Madrid a spomenieme aj ukončenie spolupráce AS Rím s americkou spoločnosťou Nike. V závere opäť nechýba ani galéria vybraných dresov, ktoré uzreli svetlo sveta v predchádzajúcich siedmich dňoch. Príjemné čítanie!


Nikdy nevydané dresy

Footy Headlines a dokonca aj britský bulvárny denník The Sun tento týždeň priniesli zaujímavé fotografie nikdy nevydaných dresov. Svetové veľkokluby pripravujú svoje oblečenie dlhé mesiace pred novou sezónou a niekedy sa stane, že už nepredĺžia zmluvu so svojim starým dodávateľom a nahradia ho iným. V takých prípadoch už ale môžu existovať prototypy dresov pre ďalšiu sezónu, ktoré nie sú potom nikdy oficiálne vydané. V galérií nájdete porovnanie plánovaných a skutočných dresov Manchestru United, Liverpoolu, Lazia, či reprezentácií Austrálie a Severného Írska.


Real Madrid bez tigrieho vzoru

Čerstvý španielsky šampión Real Madrid bude aj v budúcej sezóne hrávať v dresoch od svojho dlhoročného partnera, ktorým je nemecká spoločnosť Adidas. Ako to už býva v prípade kráľovského veľkoklubu pravidlom, jeho dresy unikli na verejnosť už niekoľko týždňov pred ich oficiálnym vydaním. Na oblečení Los Blancos sa po šiestich rokoch opäť dočkáme ružovej farby, ktorá by však napokon mala byť prítomná len na troch pásikoch po bokoch a nie aj na zakončeniach rukávov. Práve tie mali mať pôvodne ružovo-čierny tigrovaný vzor, od ktorého podľa posledných informácií nemeckí dizajnéri napokon upustili.


Fanúšikovia vybrali nové dresy FK Pohronie

Slovenské kluby, ktoré oblieka talianska spoločnosť Erreà vzácne predstavujú svoje nové dresy niekoľko týždňov pred sezónou. V minulom roku nás takto pozitívne prekvapili už v priebehu júna Zlaté Moravce a tento rok sa k nim pridáva aj FK Pohronie. Klub zo Žiaru nad Hronom už začiatkom apríla vyzval svojich fanúšikov na sociálnej sieti Facebook aby vybrali nový vzhľad oblečenia pre minuloročného nováčika Fortuna ligy. Z hlasovania napokon vzišli víťazne modely pokryté textúrou s vojenskou tématikou, ktorým by malo dominovať veľké klubové logo umiestnené na boku.


AS Rím zruší aj zmluvu s Nike

Taliansky AS Rím oznámil, že predčasne ukončí spoluprácu so spoločnosťou Nike, ktorá mala klub z hlavného mesta obliekať pôvodne až do roku 2025. Americký dodávateľ tak pripraví trojnásobnému talianskemu majstrovi nateraz posledné dresy pre blížiacu sa sezónu 2020/21 a od tej ďalšej by mala Vlkov obliekať už iná spoločnosť. Momentálne sa najväčšie šance dávajú domácemu výrobcovi Kappa, hovorí sa ale aj o ďalšej americkej značke New Balance. Rímsky celok pritom patrí k náročným spotrebiteľom. V roku 2012 ukončil taktiež predčasne spoluprácu práve s talianskou Kappou. A v sezóne 2013/14 si dokonca dresy vyrobil sám, vďaka čomu patril k unikátom medzi poprednými európskymi tímami.


Dresy 29. týždňa

Aj 29. týždeň bol bohatý na predstavovanie nových dresov pre budúcu sezónu 2020/21. Nové oblečenie odhalil šesťnásobný anglický majster Manchester City, spoznali sme, v čom bude hrávať v ďalšom ročníku útočník Feyenoordu Rotterdam Róbert Boženík a tretími dresmi skompletizoval svoju kolekciu pre budúcu sezónu aj 29-násobný portugalský majster FC Porto. Vo veľkom sa predstavovalo aj vo Francúzsku, kde sme spoznali nové dresy AS Monako, Olympique Lyon, LOSC Lille, či FC Nantes. Tak ako každý týždeň, aj tento pripomínam, že vybraným klubom sa budeme podrobnejšie venovať aj v samostatných článkoch.

Zdroj fotografií: Footy Headlines, Instagram, webové stránky klubov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok