Čo týždeň dal 6/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Valentínske vydanie týždenníka prináša pohľad na nové logo Sparty Praha, opäť sa pozrieme aj na naše dve najvyššie súťaže, ktoré počas tohto víkendu rozohrali jarnú časť a trošku netradične zablúdime aj do hudobného priemyslu. V závere nebude chýbať ani výtvor dizajnérov, tentokrát sa pozrieme ako by vyzeralo futbalové oblečenie, keby bolo navrhnuté v štýle americkej NFL. Príjemné čítanie!


Sparta má nové logo, dresy zmení až v lete

Tridsaťšesťnásobný český a československý majster Sparta Praha predstavil v priebehu tohto týždňa svoju novú vizuálnu identitu, ktorej súčasťou je aj upravený klubový znak. Dôvodom na zmenu bola túžba klubu pôsobiť moderne, jednoducho a zároveň s úctou k vlastnej bohatej histórii. Nové logo budú pražskí futbalisti používať až od novej sezóny, v ktorej by sme sa mali dočkať aj nových dresov. Znaku naďalej dominuje veľké písmeno S umiestnené v kruhu. Zmenilo sa ale pozadie, ktoré je čierne a odkazuje na farbu vôbec prvých dresov Sparty. Tie súčasné sú už tmavočervené a nič na tom sa nemá zmeniť ani v najbližšom období. V lete ale Sparta pravdepodobne zmení dodávateľa, špekuluje sa o Adidase. Podľa marketingového manažéra klubu Kamila Veselého meno nového partnera ešte nie je verejnou informáciou, ale s určitosťou to nebude Puma. Letenští pristúpili k zmene klubového znaku po 27 rokoch.

Nové logo Sparty Praha s vysvetlením jednotlivých prvkov.
Takto by nové logo vyzeralo na súčasných dresoch od amerického dodávateľa Nike.
V zápasoch budú hráči Sparty používať súčasné logo až do konca aktuálnej sezóny.

📷 isport.blesk.cz, instagram.com/acsparta_cz


Začala sa jarná časť Fortuna ligy

Napriek nepriaznivému a mrazivému počasiu sa počas tohto víkendu začala jarná časť našej Fortuna ligy. Jej predkrmom boli v predchádzajúcich dňoch aj dohrávky odložených zápasov z jesennej edície. Počas nich sme sa dočkali zápasovej premiéry nového oblečenia FC Nitra, ktoré klub predstavil v predvečer zápasu proti FK Pohronie prostredníctvom svojho Instagramu. Pod Zoborom si tak obliekajú už tretiu sadu z dielne nemeckej spoločnosti Adidas, ktorá práve takto pred rokom vystriedala Jako. Už od decembra sú známe aj nové dresy AS Trenčín. Tie si futbalisti spod hradu Matúša Čáka otestovali už počas zimných prípravných stretnutí. Remízový súťažný krst majú za sebou po dnešnom zápase proti Dunajskej Strede, ktorý sa odohral už na zrekonštruovanom štadióne na Sihoti. Zvyšných desať tímov zatiaľ pokračuje v rovnakom oblečení, v akom sa predstavilo na jeseň. Kompletné informácie o dresoch fortunaligistov nájdete na tejto stránke.

Premiéra bielych dresov hráčov Nitry v zápase proti Pohroniu (📷 TASR).
Návrat futbalistov Trenčína na vynovený štadión na Sihoti v bielych dresoch od spoločnosti Macron (📷 TASR).

Skalica opäť ako Celtic

Futbalisti Skalice sa v dnešnom prvom zápase jarnej časti 2. futbalovej ligy predstavili na ihrisku FC Petržalka v nových zeleno-bielych dresoch. Opäť na nich nájdeme pruhy, no vertikálne prevedenie známe z jesennej časti striedajú tentokrát horizontálne pásy. Dresy sú súčasťou aktuálneho katalógu nemeckej spoločnosti Puma a nesú dizajnové označenie Liga Hooped. Klub zo Záhoria tak v poslednom polroku predstavil už druhý model svojich hlavných dresov. Predchádzajúce mali premiéru v priateľskom stretnutí proti Slovanu Bratislava, ktoré bolo zároveň oslavou 100. výročia založenia klubu. Špeciálne logo, vyhotovené pri tejto príležitosti, zostáva aj na nových dresoch. Finalista Slovenského pohára z roku 2017 v dnešnom stretnutí remizoval 1:1 a so ziskom 31 bodov mu po 15 odohraných zápasoch zatiaľ patrí tretia priečka s trojbodovou stratou na Liptovský Mikuláš.

📷 11teamsports.sk, facebook.com/fcpetrzalka


Robbie Wiliams oslavuje 47. narodeniny

Teraz sa asi čudujete, či ste nezablúdili na nejaký web o hudobných novinkách, ale aj táto informácia sa bude týkať futbalových dresov. Britskému spevákovi Robbiemu Williamsovi blahoželal k včerajším 47. narodeninám aj klub FC Port Vale, ktorý momentálne pôsobí v štvrtej najvyššej anglickej súťaži (League Two). Víťaz osemnástich cien BRIT Awards je totiž veľkým fanúšikom tímu zo svojho rodného mesta Stoke-on-Trent a pred sezónou sa dokonca podieľal na návrhu jeho aktuálnych hlavných a náhradných dresov! Práve Robbie prišiel s nápadom šachovnicového dizajnu v tvare písmena V, ktorý bol neskôr odobrený klubovým manažérom Johnom Askeym a prevedený do finálnej podoby vďaka talianskej spoločnosti Erreà. Predstavenie nových dresov bolo pred sezónu plánované počas Robbieho koncertu na domovskom štadióne Vale Park, kvôli pandémii koronavírusu však bolo podujatie napokon zrušené.

Oslávenec Robbie Williams v drese svojho obľúbeného tímu, ktorý sám navrhol.

📷 joe.co.uk, twitter.com/OfficialPVFC


Futbalové dresy v štýle NFL

Ak sledujete zámorskú NFL, tak pre vás určite nebude žiadnou novinkou vzhľad dresov hráčov tejto súťaže. V americkom futbale tričkám dominujú na prednej aj zadnej strane veľké čísla. Ako by niečo podobné vyzeralo v našom klasickom futbale skúsili načrtnúť grafici amerického webu Bleacher Report a vy si môžete ich výtvory vychutnať v galérii.

📷 instagram.com/brfootball

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok