Corgoň liga 2013/2014

Aktualizované 21.9.2013 – nové dresy Trnavy a Košíc

Už v piatok 12. júla sa začne ďalší ročník našej najvyššej futbalovej súťaže. Návštevníci tohto webu sú iste zvedaví, v čom sa naše kluby v novej sezóne predstavia a práve pre nich je určený tento článok. Toto leto som poňal získavanie informácií o trochu vážnejšie ako v minulosti a oslovil niekoľko z našich slovenských klubov. Z niektorých prišla aj odpoveď a tak si máte možnosť v tomto článku prečítať všetky aktuálne dostupné informácie o dresoch corgoňligistov pre sezónu 2013/14.


SLOVAN BRATISLAVA

Úradujúci slovenský majster by mal novú kolekciu pre ročník 2013/14 oficiálne predstaviť 12. júla, podľa všetkého ale jej súčasťou nebudú nové dresy, len rôzne klubové oblečenie a lifestylové doplnky. Prípravu odohrali zverenci Samuela Slováka v belasých a bielych dresoch z minulého ročníka, v ktorých pravdepodobne budú pôsobiť aj v novej sezóne Corgoň ligy.

slovan_belasy

slovan_modry

slovan_biely

Aktualizované 14.7.2013 Úradujúci slovenský majster bude dresy obmieňať každé dva roky. O súčasných si môžete prečítať viac v článku z minulej sezóny.


FK SENICA

Na Záhorí zostávajú aj pre budúci ročník verný dánskej spoločnosti Hummel. Nič sa nemení ani na hlavných modro-červených pruhovaných dresoch, Seničania budú mať ale k dispozícií nové dresy pre zápasy u súperov. Podľa slov mediálneho manažéra klubu Milana Ondruša budú dresy predstavené hneď ako ich klub bude mať k dispozícií, čo by mohlo byť už na tlačovej konferencii, ktorá je na programe v utorok 9.7. o 13:00 hod. Z fotografií prípravných stretnutí Senice malá zaujímavosť – na trenírky hráčov FK pribudol klubový znak.

senica_pruhovany

Aktualizácia 9.7.2013 – Avizované nové náhradné dresy Senice boli dnes predstavené na tlačovej konferencii. Jedná sa o biele dresy Bee Authentic s červenými rukávmi. Aj na náhradných bielych trenírkach aktuálneho slovenského vicemajstra je nad nápisom Hummel viditeľný klubový znak. Ďakujem Andrejovi za expresné info 😉

senica_biely


AS TRENČÍN Bronzový tím uplynulého ročníka našej najvyššej súťaže už nové dresy predstavil. Trenčanov naďalej oblieka spoločnosť Nike, ktorá pripravila klubu AS tradičné bielo-červené a netradičné žlto-červené dresy. Svet dresov vás o nich podrobnejšie informoval v tomto článku.

trencin_uvod


SPARTAK MYJAVA

Minuloročný nováčik sa aj v ročníku 2013/2014 predstaví v dresoch od spoločnosti Uhlsport. Mediálny manažér klubu Marek Hrin prezradil, že Kopaničiari budú naďalej hrávať v čierno-bielych a žltých dresoch, v ktorých pôsobili aj vo svojom premiérovom ročníku medzi slovenskou elitou. O dresoch si môžete prečítať viac v článku z minulej sezóny.

myjava_pruhovany_predok

myjava_zlty_predok


MFK KOŠICE

Futbalistov z metropoly východu bude obliekať aj v nadchádzajúcom ročníku spoločnosť Nike. Podľa informácií od Romana Šimka Košičania odohrajú blížiacu sa sezónu v žlto-modrých dresoch známych z minulého ročníka, ale novinkou budú náhradné dresy. Športový riaditeľ klubu Ivan Kozák informoval, že sa jedná o tmavomodré dresy Striker III doplnené žltými pruhmi.

kosice_zlty_predok

kosice_modry

Aktualizácia 21.9.2013 – Napriek tmavomodrým dresom Nike Striker III, o ktorých pred sezónou informoval Svet dresov športový riadteľ MFK Košice Ivan Kozák dnes nastúpili zverenci nového českého trénera Radoslava Látala v Žiline v červených dresoch Nike Park V.


MFK RUŽOMBEROK

Liptáci začali hrávať v priebehu jarnej časti v dresoch od nemeckej spoločnosti Adidas. Dočasné čierne dresy by mali od novej sezóny nahradiť tradičné oranžovo-čierne a náhradné biele s modrými pruhmi, o čom ešte v priebehu apríla informoval vtedajší generálny riaditeľ klubu Milan Baraník.

Aktualizované 14.7.2013 Ružomberok dnes odohral prvé domáce stretnutie v nových bielo-modrých dresoch. Pri ich návrhu bol využitý systém miTeam od nemeckej spoločnosti Adidas. Biele dresy by podľa dostupných informácií mali počas sezóny doplniť aj tradičné oranžovo-čierne.

ruzomberok_biely

Aktualizované 19.7.2013 – Prostredníctvom klubovej stránky dnes boli oficiálne predstavené oranžovo-čierne dresy Ružomberka pre sezónu 2013/14. Liptáci pri ich návrhu opäť využili aplikáciu MiTeam od nemeckej spoločnosti Adidas. Futbalisti MFK sa v dresoch predstavia už dnes na pôde Zlatých Moraviec. Či budú oranžovo-čierne dresy prvou voľbou ružomberského klubu sa rozhodne v najbližších dňoch.

rk_oranzovy

Andrej si všimol malú zmenu oproti prezentovanému obrázku – véčkový výstrih ružomberských dresov je čisto oranžový, bez čierneho prúžku:

rk_oranz


MŠK ŽILINA

Šesťnásobný slovenský majster predstavil svoje nové dresy už počas zimy. Žilinčania budú v sezóne 2013/14 hrávať v žltých dresoch Nike Revolution. Ako náhradné budú naďalej používať ich zelenú alternatívu, v ktorej odohrali niekoľko stretnutí aj v predchádzajúcom ročníku.

zilina

zilina_zlty_1314


VION ZLATÉ MORAVCE

Zlaté Moravce odohrali prípravné zápasy v starších dresoch od talianskej spoločnosti Legea. Pri Žitave zvyknú dresy obmieňať pravidelne pred každou sezónou, či tomu bude tak aj tento rok ukážu najbližšie dni.

Aktualizované 10.7.2013 – Dresy obmenia v Zlatých Moravciach určite aj tento rok. Futbalistov FC ViOn bude obliekať španielska spoločnosť Luanvi, ktorá je napríklad dodávateľom účastníka Primera División CF Granada.

Aktualizované 14.7.2013 – V prvom kole v Košiciach nastúpili Zlaté Moravce v bielych dresoch Legea známych z minulého ročníka. Brankár Kuciak chytal v zápase v červenom drese, ktorý bol v predchádzajúcom ročníku využívaný ako hráčsky. Viac o týchto dresoch si môžete prečítať v tomto článku.

Aktualizované 19.7.2013 – V Zlatých Moravciach už bolo dnes všetko pripravené na premiéru nových dresov z dielne španielskej spoločnosti Luanvi. Hráči ViOnu mali na sebe bielo-červené dresy s dizajnovým označením Himalaya.

moravce_biele

Aktualizované 20.7.2013 – v galérií na facebookovej stránke klubu sa objavil aj obrázok modrého dresu. Ten venoval majiteľ ViOnu Viliam Ondrejka trénerovi Branislavovi Mrázovi k jeho 40. narodeninám, ktoré oslávil 13. júla. Dresy majú taktiež dizajn Himalaya, dva odtiene modrej farby dopĺňajú červené prúžky na výstrihu a zakončeniach rukávov. Za info ďakujem D1d.

moravce_modry


FC NITRA

O dresoch Nitry sa mi nepodarilo získať žiadne informácie. Prípravné stretnutia odohrali zverenci nového trénera Ladislava Šimča v starších sadách od nemeckého dodávateľa Jako, ktorý oblieka futbalistov spod Zobora už niekoľko sezón.

Aktualizované 14.7.2013 – Nitra zostáva aj naďalej pri svojom tradičnom nemeckom dodováteľovi Jako. Z nitrianskych dresov zmizli emblémy niekdajších partnerov klubu El Comp a Bonul Security, keďže hlavným sponzorom klubu je samotné mesto. Nitrania nastupujú v belasých tričkách známych z minulej sezóny, novinkou je novší model tmavomodrých trenírok.

nitra_belasy


DUKLA BANSKÁ BYSTRICA

Podľa doterajších informácií budú hrať hráči Banskej Bystrice v rovnakých dresoch ako v predchádzajúcich dvoch sezónach.

Aktualizácia 14.7.2013 – Len pár hodín pred začiatkom novej sezóny dorazili na Štiavničky nové dresy Tiro 13, v ktorých sa Dukla prestavila aj v úvodnom kole v Myjave. Zaujímavosťou je, že brankári sú na tímovej fotografii i klubovej stránke fotení v modrej verzii tohto hráčskeho dresu a rovnako v ňom chytal aj nový gólman Banskej Bystrice Dominik Rodinger. Na dresoch nie je žiadne logo partnera napriek tomu, že spoločnosť Express Slovakia zostáva podľa Denníka Šport naďalej hlavným sponzorom klubu.

dukla_cerveny

Aktualizácia 28.7.2013 – Vo včerajšom stretnutí v Ružomberku sa Banská Bystrica predstavila v modrých dresoch Tiro 13. Brankár Dominik Rodinger mal tentoraz pre zmenu na sebe hráčsky čierny dres Tiro 11, v ktorom vo vlaňajšom ročníku chytal aj jeho brankársky kolega Peter Boroš.

dukla_modry

Aktualizácia 17.9.2013 – V Senici sa Banskobystričania predstavili proti domácim hráčom hrajúcim v červeno-modrých dresoch opäť v bielom. Dresy Adidas Squadra nosili už aj v predchádzajúcich sezónach. Zaujímavosťou je, že sa na nich naďalej objavuje sponzor Express Slovakia, ktorému futbalisti Dukly robili reklamu v minulých ročníkoch. Logo nechýbalo ani na oranžovom drese brankára Petra Boroša.

dukla_biely


SPARTAK TRNAVA

V Trnave sa počas leta odhodlali k zaujímavému kroku, keď si na prípravné zápasy obliekli nové červené dresy. Tento rok oslavuje Spartak 90. výročie svojho založenia, čomu by mali byť prispôsobené aj nové dresy od nemeckej spoločnosti Adidas. Doposiaľ bolo predstavené len logo, ktoré by malo byť umiestnené na rukáve.

trnava_cerveny

trnava_logo

Aktualizácia 8.7.2013 – Zdá sa, že z trnavských dresov pre prípravné zápasy napokon budú aj dresy pre novú sezónu. Dnes sa na oficiálnej facebookovej stránke trnavského fanshopu objavili obrázky nových červených dresov s logom k 90. výročiu našitým na pravom rukáve. Trnavčania budú naďalej používať aj biele dresy známe z minulého ročníka, na ktoré taktiež pribudol emblém k jubileu. Za informácie ďakujem Connorovi.

trnava_cerveny_1

trnava_biely

Aktualizácia 21.9.2013 – Trnava vydržala pri červených dresoch Adidas Entra len necelé tri mesiace a na dnešný šláger kola proti Slovanu nastúpila v pruhovaných červeno-čiernych dresoch s katalógovým označením Estro 13. Dresy mali zverenci Juraja Jarábka doplnené čiernymi trenírkami a čiernymi štulpňami známymi s predchádzajúceho obdobia.


DAC DUNAJSKÁ STREDA

Staronový účastník našej najvyššej ligovej súťaže sa predstavil v posledných dvoch ročníkoch v žlto-modrých pruhovaných dresoch Adidas Stricon a rovnako v nich odohral aj letnú prípravu.

ds

Aktualizácia 14.7.2013 – Dunajská Streda nastúpila v dresoch Adidas Stricon aj v stretnutí 1. kola na pôde Slovana Bratislava. Na dresoch nebolo žiadne logo partnera.

Aktualizácia 11.8.2013 – V Trenčíne sa hráči zo Žitného ostrova predstavili v žlto-modrých dresoch Adidas Stricon, na ktorých mali premiérovo v tejto sezóne umiestnené logo sponzora. Pravedpodobne sa jedná o značku MyDubai, v minulosti uvádzanú na dresoch DAC-u ako My City Dubai. Detaily o partnerovi klubu upresním po získaní ďalších informácií.

Aktualizácia 27.8.2013 – aktuálnym partnerom dunajskostredského klubu je nízkonákladová letecká spoločnosť Fly Dubai.

Aktualizácia 15.9.2013 – Futbalisti Dunajskej Stredy sa vo včerajšom stretnutí v Košiciach predstavili v bielych dresoch Adidas Condivo, ktoré boli nemeckým dodávateľom uvedené ešte v roku 2010 a hráči DAC ich využívali na súperových trávnikoch už aj v minulých sezónach.


Článok sa budem snažiť priebežne aktualizovať. Akékoľvek informácie o nových dresoch a prípadné odkazy na obrázky neváhajte písať do komentárov. Ďakujem 😉

185 komentárov k príspevku “Corgoň liga 2013/2014

      1. V pláne TK Spartaku nič o dresoch. Myslíte, že ich už tam predstavia? Inak zajtra predstaví dresy aj pražská Sparta.

      2. Aha, ja som si nevšimol tú aktualizáciu.Tak čakal som niečo iné. Síce majú vlastné dresy, ale teda myslel som si, že to bude niečo lepšie podľa vyhlásení.

      1. Možno pretlo, že modro-červené boli len tie s dierou na sponzora a toho Senice na dresoch nenosí. AJ keď si tam majiteľ mohol hodiť to svoje OMS.

  1. Senica ma sklamala ako dala ten klubovy znak na trenky mal byt na pravo a nad napisom hummel mali byt cisla ale tak co uz hlavne ze su tam tie loga …

  2. Inak som si všimol, aj keď je to asi hlúposť, že na tej reklamnej tabuli na tlačovke Dukly nebol ako sponzor Express Slovakia. To by teda mohlo znamenať, že tak ako je to v BB zvykom sa po pár kolách dresy zmenia, alebo možno len sponzor. Ktovie. Ale asi je to hlúposť.

    1. Kukol som fotky z minulého ročníka a fakt predtým tam bolo 🙂 Dresy by určite mali zmeniť, ale nie sú peniaze, žiaľ… neviem či to zrovna Hlinkov predaj nejako vyrieši, keď ešte nemajú dlžoby splatené voči hráčom za minulé mesiace…

      1. Však ono je to každý rok to isté a tie dresy menia aj kluby, ktoré sú na tom horšie. Navyše si pamätám ako hovorili, že z výrobcov dresov im dal Adidas najlepšiu ponuku. A keď je niekto sponzorom, očakáva sa, že tie dresy dodá ako súčasť nejakých svojich povinností a nie že si ich klub od neho musí kupovať. Ale neviem ako to funguje na Slovensku.

      2. Možno ak im aj dresy dodajú, nažehľovať logá, mená, čísla a sponzorov musia sami a to ich určite dosť stojí, ale aj tak. Keď si to môže dovoliť hocijaká dedina 🙁

      1. Ja som si prvýkrát všimol až teraz, že Luanvi má v znaku nejaký strom/list a nie židovskú hviezdu 😀 Inak č viem z hlavy, tak Levante alebo Grenada majú dresy Luanvi. Mala napríklad aj Valencia .

    1. A na profutbal.sk fotky z tlačovky Moraviec s Jarábkom oblečeným v tričku LEGEA 😀 Informovanosť o tejto našej lige, to je niečo úžasné miestami…

  3. Dámy a páni, bohužiaľ budem preč počas štartu našej ligy a k dispozícií budem mať len mobil. Dúfam, že svojimi komentármi udržíte túto stránku aktualizovanú ;-). Poprosím vás, ak budete vkladať nejaký odkaz na obrázok tak maximálne jeden do jedného komentáru, inak sa komentár nezobrazí pokiaľ nebude schválený. Takže tri odkazy pokojne napíšte do troch komentárov. V nedeľu potom zhrniem všetky aktuality na tejto stránke. Ďakujem 😉

    1. V stredu vecer mi clovek z klubu potvrdil, ze sa idu fotit v starych. Vcera poobede mi dosla info ze dorazili necakane nove, len som bol offline tak nebolo ako informovat :-). Kazdopadne super, ze maju nove dresy.

    1. Nie je zlý, a Spartak hovoril pravdu s tým, že budú mať originálny dres, ale keby bolo logo sponzora trochu menšie, vyzeralo by to lepšie.

  4. A DAC nastúpil proti Slovanu na už 4. sezónu v tých istých dresoch. čudujem sa, že na nich ešte držia čísla a farba…

      1. No pravdupovediac som to čakal, že budú v tom istom. Keď sa pozriem na DAC, na ich štadión, fanúšikov, webstránku a nakoniec dresy, príde mi to ako nejaký dedinský klub. Pritom ešte v začiatkoch, keď sa ich šejk naplno angažoval, mali dresy vždy dobré a aspoň vždy predstavili nejakých 2-3 zaujímavých hráčov. Teraz sú tam vyslúžilci z Corgoň ligy a hráči, o ktorých som nikdy nepočul.

        Pritom Adidas má v katalógu žlto-modré dresy, takže si niečo vybrať mohli.

  5. Ak by som ti zozbieral obrázky dresov tímov z Gambrinus ligy, spravil by si aj o nich takýto súhrnný článok, kde by si dal všetky, keď budú? Prípadne aj nejaké info o nich ak by si chcel. Potom by sa sem možno prilákali aj nejakí českí fanúšikovia.

    1. Tak Čechov sem aspoň podľa štatistík wordpress.com chodí už aj teraz celkom dosť. Neviem, nesledujem českú ligu skoro vôbec…

  6. Tak Moravce v štýle ála Ajax Amsterdam :-). Ak niekto budete mať pekné fotky v dobrom rozlíšení, tak hoďte prosím odkaz. Ďakujem.

  7. Tak Ružomberok mohol z mi Teamu vyťažiť viac, ale dresy ok. ViOn zaujímavé, ale pozerám len na nete a tam kvalita nie je skoro žiadna 🙁

        1. Super. Dík za info. Peťo Farkaš včera dostal nejaký červený k 100. ligovému štartu, ale to sa mi zdalo, že je LEGEA z minulého roka podľa tých fotiek na Facebooku.

  8. Tak ak si Ružomberok za domáce zvolil oranžové dresy, zajtra sa “odhalia” aj druhé dresy Dukly. Alebo aspoň iný brankársky 😀

    1. No som zvedavý. Ale fanklub Dukly mal výzvu, že: všetci biele tričká, tak neviem, či to má znamenať aj biele dresy… ale BB modré do súčasnej ligy určite netreba.

      1. Každému klubu treba 2 dresy a v BB je to už tradícia, mať druhé modré. Rovnako by mohol byť problém s bielymi v Zlatých Moravciach, podobne ako je s modrými v Senici.

        1. Sorry Andrej, ale tradície tak môžeš udržiavať pre domáce dresy. Na vonku treba jednoznačne voliť podľa farieb súpera… Som zvedavý, v čom nastúpia v Senici.

      2. Tak mohli mať biele dresy a v pohári by mohli naraziť na klub hrajúci v bielo-červenom. Potom by bol tiež problém. Alebo by si mali vybrať fialové dresy, len aby u každého bolo dobre? Však majú aj 3. dresy takže nie je problém.

    1. Videl som fotogalériu hneď po exibícií s Trnavou “B”, inak v katalógu Ataku som ich nevidel, takže znovu ušité na mieru pre Prešov :-). Benesport mal s nimi zmluvu asi len na Corgoň ligu…

    1. Máš aj dáku fotku k nemu? Lebo ja som ho našiel akurát zozadu na stránke Ružomberka a galéria k zápasu tam ešte nie je… Možno aj brankárovi nechali urobiť dres cez MiTeam, lebo v aktulálnom katalógu nie je žiadny červený.

  9. Inak Boroš si v tom čiernom drese minulú sezónu veľmi nezachytal. Akurát sa v ňom odfotil a inak chytal na jeseň Belic v oranžovom a na jar Boroš v modrom brankárskom drese 😀

    1. Chytával v ňom kým bolo teplo :-). V článku pre vlaňajšiu sezónu je odfotený aj v zápase. A chytával potom aj on v oranžovom, ale ako vravíš, mal aj modrý.

      1. Tak možno na jeseň aj v oranžovom a tiež to mohlo byť podľa súpera. Ale čo si ho ja pamätám, chytával celý v modrom. U nás má väčšinou každý brankár iný dres tak sa to ľahko pamätá a Boroš už minimálne roky v modrom bol 😀

  10. Na facebookovskej stránke Spartaka (spartak.sk) prebieha od dnes hlasovanie fanúšikov o nových dresoch. Je tam 6 obrázkov dresov a fanúškovia lajkovaním obrázkov – návrhov rozhodujú o výzore dresov. Vyzerá to na dresy cez tem myteam, či ako sa to volá. Čeknite.

      1. Pekné, akurát trenírky by som dal červené prúžky na bielom pozadí, tak ako je na rukávoch a možno znak Adidasu a čísla čierne, nech je zastúpená aj druhá klubová farba 🙂

      1. Tu je najväčšia škoda toho miTeamu, že tie prúžky nie sú rovnomerné, ale sa striedajú hrubšie s tenšími. Plecia by som dal opačne – čierne prúžky na červenom pozadí, znak Adidas biely ako sú aj čísla a na štulpniach tiež červené prúžky namiesto bielych.

  11. To som rád, že idú cez miTeam, len neviem prečo to neurobili už pred sezónou… Inak tie červené dresy čo majú teraz sa dajú normálne kúpiť v Poľsku, čiže je to len nejaký model, ktorý akurát nebol v katalógu – volá sa Adidas Entra: http://tinyurl.com/n2kfban

    1. No a k novým dresom – taký návrh narýchlo :-). Ja by som sa nebál zakombinovať aj so zlatou vzhľadom na pekné výročie 🙂

  12. Druhé dresy Nitry vyriešené “slovensky”. Alebo možno len nitriansky, pochybujem, že by toto spravil iný slovenský corgoňligový klub (možno až na DAC).

      1. Príde mi to smiešne, keď corgoňligový klub nemá peniaze ani na toto a dedinské kluby si dokážu vybaviť nové dresy, navyše keď sú aj tak čisté. A to sa oháňajú tým, že budú medzi prvými, kto s príspevkami štátu postaví štadión.

      2. Ja nechápem, prečo neprejdú na Atak, neverím, že slovenská značka by bola taká drahá že by nemali na nové dresy každú sezónu-dve.

      3. Ale však ani Jako nemôže byť. Nájdeš kopu dedinských klubov, ktoré majú dresy Jako. Prípadne podobné značky ako Joma, Givova atď.

        Ale domácu sadu majú normálnu, bez pások.Takže im peniaze vyšli asi len na jednu sadu 😀

      1. chodíme, ale keď tu nič nepribúda 🙁

        Každopádne dresy sú ok, ale nič extra. Ja si stále myslím, že by sa na nich mala nachádzať aj červená farba.

  13. áno toto sú nové dresy DAC-u, predpokladám, že v priebehu týždňa im na dresy pribudne aj nejaký ten sponzor (slovnaft ?)https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t31/q73/s720x720/1956829_10201611118308239_644761460_o.jpg" target="_blank

    a tiež sa mi zdá, že Nitra ma “nové” dresy (neviem či sú nové ale ja som ich ešte v takéjto kombinácií nevidel 🙂 ), ale ved posúdte sami:
    http://nitra.sme.sk/c/7120517/nitra-remizovala-v-trnave.html

  14. Páni som rád, že diskusia ešte žije, keďže web je momentálne v kóme :-). Áno DS má nové dresy a Nitra mala tieto len v kombinácií tmavomodrej so zlatou, takže tiež novinka. Trnava “odpárala” z pravého rukáva emblém k 90. výročiu 🙂

  15. Pravdepodobne nové dresy Košíc (neviem či už od teraz alebo až od novej sezóny):

    Zaujímavé je, že takýto vzor som v novom katalógu Nike nenašiel.

    1. Hmmm… nie je to len nejaký fanúšikovský dres? Čierne logo Nike? Škoda že nejde prečítať tú reklamu na pravom rukáve… Kto to zdieľal na FB? 🙂

      1. Tu je odkaz, nech sa páči: http://tinyurl.com/oeq9pn3

        Síce to nie je oficiálna stránka MFK, ale povedal by som, že seriózna a spolupracuje s klubom. Nie som z Košíc, inak by som to išiel pozrieť, lebo ani mne sa ten dres nezdá a pochybujem, že by Košice dostali vlastný dizajn a vybrali si zrovna takýto. V tom linku je aj odkaz na firmu a podľa mňa jej logo je na rukave. Možno sa na stránke tej firmy bude dať zistiť viac.

        1. Andrej a ten koment k tej fotke si čítal? 🙂 “nie je to farebne najkvalitnejší záber, ale takto nejako vyzerá nová zlatistejšia farba. Je to ten dres navrchu, ktorý bude mať modré rukávy v tradičnej farbe. Najlepšie je pozrieť si to osobne vo fanshope, tam to všetko vysvetlíme…” – čiže chcú mať tmavšiu žltú s modrou a na klasický žlto-modrý dres položili tmavšie žlté tričko… Inak čo sa týka tých farebných kombinácií, tu je nový katalóg NIKE na sezónu 2014/15: http://tinyurl.com/nike1415 a ak tomu dobre rozumiem, tak tá strana Digital uniform options (str. 18) by mala obsahovať všetky možné farebné kombinácie, t.j. dresy by sa mali dať objednať vo farebnej kombinácii akú si zvolíš…

      2. aha, ja som si vôbec nevšimol, že to sú 2 dresy na obrázku 😀 Ale som zvedavý s čím prídu naše Nike tímy v lete. Predsa len ten výber je tam dosť veľký a sú tam pekné štýly. A ak budú mať možnosť vybrať si vlastné farby. Ale pravdepodobnejšie zostanú pri obyčajných katalógoch. Tipol by som si, že Trenčín si vyberie ten Park derby vo farbách Ajaxu a Žilina má zase smolu. Nič žlto-zelené 😀 Nechápem, prečo s tou kombináciou Nike prestalo. Však Brazília je vo svete určite obľúbená.

  16. Spartak Trnava dnes v novych bielych dresoch v zapase proti MSK Zilina. (Sorry, ale iba nekvalitny screenshot z huste.)

    1. Díky za info. Som videl len v GBS zábery zo zápasu a najprv som myslel, že majú len nové trenírky :-). Ale veľké plus že zmenili dresy, lebo niektorí mali na tých “starších” stále logo k 90. výročiu klubu a niektorí nie, vyzeralo to tak typicky slovensky :-/ http://tinyurl.com/khwqbdb

    2. No musím povedať, že tie dresy vyzerajú lepšie v katalógu ako naživo. A v kombinácii s logom sponzora Spartaku sa mi zdá, že je tam priveľa červených pásikov. Každopádne pre sezónu 14/15 už máš jeden tím minimálne na začiatku sezóny hotový 😀

  17. Inak tie away dresy Košíc, modro-žlté, o ktorých si písal nosia dorastenci MFK. Ktovie prečo sa rozhodli nedať ich áčku. Možno kvôli tomu, že na nich vyzerá blbo sponzor, aj tie logá klubu tak nejako divne nažehlili…

    http://tinyurl.com/p6es66t

    1. Skôr si asi uvedomili, že to nebude taký dobrý kontrast v Žiline a Dunajskej Strede. Ale máš pravdu, znak je nejako divne v tom žltom páse a Steel-Trans radšej mali dať bielym aj cez ten žltý pruh, podobne ako to Trenčín spravil s Aegonom na žlto-čiernych dresoch.

  18. Nejaké info k dresom na ďalšiu sezónu:

    Myjava – Síce zatiaľ nemám potvrdenú túto informáciu, ale na 99% dresy zostanú také, ako v predošlých dvoch sezónach. Ak by sa náhodou niečo menilo, dáme vedieť.

    Trenčín – budeme predstavoat sadu, ktoru vymenime za zltu

    Podbrezová – Rozhodovanie o nových dresoch je ešte v štádiu rokovania so zúčastnenými stranami a Fortuna ligou Keďže na dresoch bude musieť pribudnúť minimálne reklamné plnenie voči Fortune. Ak dôjde k zásadnému redizajnu dresov, určite budeme informovať

    Košice – podla nasich informacii by klub mal menit dresy, ale zatial viac netusime

    ……………………………………….

    Síce žiadne konkrétne info, ale dobré vedieť, že zatiaľ väčšina klubov dresy plánuje meniť aj keď keby hrala Myjava 3. rok v tom istom, to by bolo na taký klub celkom sklamanie.

    1. Díky za novinky 🙂

      Myjava – no oni by možno dresy aj radi vymenili, ale nemôžu… toto je proste chyba na strane Uhlsportu, že to tak málo obmieňajú, tie pruhované sú tretí rok po sebe v katalógu http://tinyurl.com/pzpwfuy a niečo v žlto-modrej kombinácií tam dokonca ani nevidím, ešte možno modro-žlté by mohli zvoliť, ale zase v žltých hrali aj na Slovane a to by v modrých nemohli… treba vymeniť dodávateľa na Kopaniciach 😛

      Trenčín – škoda, tá žlto-čierna bola dosť originálna…

      Košice – mám kontakt priamo na vedenie, potom pred sezónou skúsim zistiť 🙂

      Čo sa týka Fortuny, tak zatiaľ podľa mojich info by tzv. reklamné plnenie nemalo byť nič navyše oproti Heinekenu, t.j. len logo ligy na rukáve (keby radšej dali povinnosť na obidva, aby v tom nebol zase chaos že niektorí na ľavom, iní zase na pravom…)

      Ešte možno bude celkom zaujímavé či budú povolené nejaké konkurenčné stávkové, hoci neviem či Niké už neskončila so Slovanom zmluva… pred 2 sezónami Trenčínu po pár kolách nejako záhadne zmizol Urpiner z rukáva, keďže to bolo trošku v rozpore s Corgoňom 🙂

      1. Škoda, že Myjava nezostala s Adidasom, nemala by problém… Už mi odpovedali aj zo Slovana a Žiliny:

        Slovan – nové dresy sú už navrhnuté, ale kolekcia je určená na sezónu 2015/2016. Takže v súčasných dresoch, ktoré sú robené špeciálne pre ŠK Slovan Bratislava budeme hrať aj v nasledujúcom roku.

        Žilina – ak sa predstavuju nove dresy, tak to zvykne byvat na predsezonnej tlacovej konferencii a ta bude okolo 7.jula…

        …………………………………………

        Slovan ma prekvapil, keďže minulé leto mi písali, že teraz sa dresy meniť budú, navyše ak je už nová kolekcia hotová. Je to divné. A Žilina vlastne nepovedala nič, tak okolo 7. júla uvidíme.

        Inak by mohol nejaký slovenský klub zmeniť už výrobcu, nech sa to trochu ozvláštni. Senicu, Žilinu, DAC, ale aj Duklu by som už rád videl v nejakej novej značke.

        Čo sa Dukly týka, tam som nepísal, lebo ak by mi vôbec odpovedali, myslím, že by to nebolo nič konkrétne, vzhľadom na problémy, ktoré majú. Takže im napíšem, keď bude jasné ako sa situácia skončí.

    1. Tak som sa mýlil. Toto sú nové druhé dresy Trenčína:

      Inak sem chodí ešte niekto, okrem mňa? Či si tu sám píšem? 😀

      1. súhlasím s tebou, ale ja to tu neriadim 🙁

        A ja som skúsil zozbierať dresy 2. ligy, ale je to strašný bordel. A od ďalšej sezóny to bude len horšie.

        1. Andrej, ľudia sem chodia, návštevnosť je momentálne okolo 100 čitateľov denne (keď bol web pravidelne aktualizovaný, tak to bolo 2-3 krát viac), v diskusii vidím viac-menej tie isté mená, čo ma samozrejme teší, že tu ešte stále diskutuje určitá skupina fanúšikov dresov 🙂 Druhá liga je určite nereálna vzhľadom na dostupnosť informácií, obrázkov, kluby nemajú ani poriadne webové stránky, smutné na rok 2014…

          Ďakujem za info o KE a TN, v Trenčíne si asi povedali, že keď je tá ružová taká moderná, tak to skúsia, ale neviem v čom chcú hrať v Myjave, snáď tie žlto-čierne ešte nevyhodia úplne…

      2. Ja som zvedavý na to logo Fortuna ligy. Trenčín ho dal naľavo, ale podľa mňa bude opäť hocijako a hocikde u klubov, keďže na ľavej ruke sa nosí kapitánska páska, tak to určite niekto dá napravo. Mala by na to dať ÚLK nejaký manuál.

        1. Som si ani nevšimol, že už je tam nové logo :-). Andrej, manuál bol za čias Corgoň ligy a niektoré kluby ho mali pekne v… vieš kde :-). Malo by to byť hlavne na tom sponzorovi, t.j. v tomto prípade Fortune, oni nalievajú do ligy peniaze, liga je pomenovaná po nich, takže v prvom rade ľuďom z Fortuny musí záležať na tom, aby to mali kluby v poriadku a cez ÚLK, resp. zväz ako zmluvného partnera potom tlačiť na nápravu, ak to v poriadku nebude, napádať zmluvné podmienky, riešiť to prípadne finančnými sankciami voči ÚLK, ktorá to následne prenesie na kluby atď… lenže obávam sa, že na Slovensku niečo takéto nehrozí… Pre Heineken bolo podstatné aby v TV správach bolo v titulku slovo Corgoň liga, aby v tlačených novinách, na webe bol uvádzaný názov Corgoň liga a na štadiónoch boli reklamné panely s logom Corgoňa. Nejaké dresy ich absolútne nezaujímali a nie som veľký optimista, že sa to zmení v prípade Fortuny…

      3. No ten manuál je podľa mňa parádny a je škoda, že sa ním kluby neriadia. Každopádne toto logo Fortuna ligy sa veľmi nedá vystrihnúť ako logo Corgoň ligy takže ide skôr o to či ho budú mať kluby na rovnakej strane.

  19. nove biele dresy nebudu tie z minulej sezony tie sa hracom nepacili 😀 takze budu uplne nove a posuskava sa nieco aj o ciernych dresoch. no sam som zvedavy. Mimochodom cerveno-cierne by mali zostat tie iste z minulej sezony.

    1. Nepáčili sa hráčom 😀 No keď mohli hrať hráči Liverpoolu v druhých a tretích dresoch minulú sezónu, tak mohli aj v Spartaku hrať v tých bielych. Navyše podľa mňa boli zaujímavé.

    1. ale zato maju netradicny biely trojuholnik pod bielym golierom, na bielom drese….myslim, ze ako jediny vo svete

      1. O tom pochybujem. Určite si ten dres vybralo z katalógu Adidasu viac klubov vo svete, akurát ich nepoznáme.

    2. zle si ma pochopil, ano ten dres pouzival aj fulham, aj swansea, ale trojuholnik mali farebny, len trnava ho ma vo farbe dresu

      1. Ja som ta pochopil a vravim, ze ten biely trojuholnik na bielom drese je obyčajný katalógový dres, keby som nebol na tablete, pošlem ti aj odkaz, takže pokojne niekto vo svete môže mať presne ten istý dres.

  20. ViOn asi dresy nemení a slávnostne sa stáva prvým klubom, ktorý ma logo Fortuna ligy na pravej strane:

  21. Slovan, ako už avizoval (napriek tomu, že minulé leto tvrdili niečo iné) nastúpil v dresoch z posledných 2 sezón. Ak už ale majú nové dresy navrhnuté a pripravené, nechápem na čo čakajú.

    Podbrezová, pre mňa prekvapujúco, nastúpila v súprave zo sezóny 12/13, ktorá už dnes ani nie je v katalógu Adidasu. Pritom v minulej sezóne hrávali v dresoch vytvorených v aplikácii miTeam. Dúfam, že sa k tej sade v tejto sezóne vrátia, ak nebudú mať nejakú novú.

    Foto:

  22. Ružomberok celkom príjemne prekvapil. Síce upustil od miTeamu, ale zmenil dresy. Dizajn je momentálne totožný s dresmi francúzskeho Lorientu, ale musím povedať, že ružomberské dresy vyzerajú oveľa lepšie:

  23. DAC pokračuje v dresoch, ktoré začal nosiť už v minulej sezóne, ale zmenil font čísel (rovnaký nosila Artmedia v časoch Adidasu alebo Dukla v sezóne 10/11) a na dresoch pribudol sponzor (reklama):

    A pokiaľ som dobre videl, aj brankár už mal normálny dres a nechytal v nejakom tréningovom ako minulé sezóny.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok