Hlavné dresy Sparty Praha 2011-2013

2011/2012 2012/2013 Gambrinus Liga Nike
Autor: Myso

Presne pred desiatimi dňami predstavila pražská Sparta svoje nové hlavné dresy pre najbližšie dva roky. Najznámejší a najúspešnejší český klub bude aj naďalej obliekať americká spoločnosť Nike.

Oslava slávnej minulosti klubu a technologický pokrok sú hlavnými heslami, ktorými spoločnosť Nike opisuje nové oblečenie pre futbalistov pražského klubu. Dresy s moderným dizajnom zostávajú verné charakteristickým prvkom klubu a jeho histórií. Sparta nastúpila v tmavočervených dresoch po prvý krát už v roku 1906 a podobne ako na začiatku 20. storočia, aj v budúcej sezóne ich doplní bielymi trenírkami a čiernymi štulpňami.

Tmavočervené tričká majú okrúhly čierny výstrih. Geometrický vzor použitý na prednej strane tričiek má vyjadrovať bojového ducha pražského klubu. Biele logo spoločnosti Nike je na protiľahlej strane doplnené klubovým znakom, nad ktorým sa vôbec po prvýkrát objavujú tri zlaté hviezdičky symbolizujúce úspech Sparty, ktorá v samostatnej českej a bývalej spoločnej československej súťaži získala vyše tridsať titulov.

Nápad s hviezdičkami nad znakom Sparty oceňuje najmä jej obranca Manuel Pamić: „Tri hviezdy nad znakom sa mi veľmi páčia. Vždy som si prial hrať za klub, ktorý ich bude mať na drese.“ Spokojnosť s novými dresmi vyjadril aj záložník Kamil Vacek: „Myslím si, že s novými dresmi budú spokojní aj naši fanúšikovia. Verím, že v nich už v nasledujúcej sezóne oslávime zisk ďalšieho majstrovského titulu.“

Dizajnéri spoločnosti Nike opäť mysleli aj na niekoľko zaujímavých detailov. Na zadnej strane tričiek sa pod výstrihom nachádza biely nápis AC Sparta Praha, z vnútornej strany potom na mieste znaku nájdeme slogan „My jsme Sparta.“ Ako už bolo spomenuté, k tmavočerveným tričkám budú “Rudí” nosiť biele trenírky a čierne štulpne, alternatívou sú čierne alebo tmavočervené trenírky a biele štulpne.

Podobne ako aj ďalšie dresy od americkej spoločnosti Nike, aj ten sparťanský je vyrobený z recyklovaného polyestru. Novinkou pre súčasné kolekcie je využitie tejto technológie aj pre trenírky a štulpne, zatiaľ čo doteraz bola využívaná len pri tričkách. Nový spôsob výroby dresov šetrí až tridsať percent energie a ročne sa pri ňom zužitkuje takmer sto miliónov plastových fliaš, ktoré by inak skončili na skládkach odpadu.

Sparta skončila vo vlaňajšej sezóne v Gambrinus lige na druhom mieste, vďaka čomu si zahrá Európsku ligu UEFA. Ako náhradné budú používať Sparťania žlté dresy predstavené pred minulou sezónou, o ktorých vás Svet dresov informoval v článku spred roka.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok