Hlavné dresy Španielska pre EURO 2012

2012/2013 Adidas EURO 2012
Autor: Myso

Svoje hlavné dresy pre turnaj EURO 2012 už predstavil aj obhajca trofeje z ME 2008 a úradujúci majster sveta Španielsko. Reprezentáciu s prezývkou “La Furia Roja” aj naďalej oblieka nemecká spoločnosť Adidas.

Nové dresy Španielska boli predstavené spolu so sloganom „Minulosť sa nepočíta, všetko začína odznova,“ no napriek tomu na nich nájdeme odkazov na minulosť viac ako dosť. Ako prvý upúta hneď odtieň modrej farby, ktorý je po dlhšom čase opäť tmavší, pričom na tričkách už modrá nie je prítomná v takej miere ako na posledných dresoch, ktoré mali zverenci trénera Vincenta Del Bosqueho oblečené v kvalifikácií na EURO 2012.

Pod žltým véčkovým výstrihom, ktorý má rovnaký dizajn ako v prípade reprezentačných dresov Nemecka, sa nachádza žlté logo spoločnosti Adidas a španielsky znak doplnený zlatou hviezdičkou za titul z MS 2010. Trojica žltých pruhov je na rukávoch ukončená tmavomodrými prvkami. Podobne ako Nemci, aj Španieli majú prednú časť tričiek doplnenú šikmými čiarami, tie španielske majú pripomínať červené pruhy zo štátnej vlajky.

Na zadnej strane tričiek sa pod výstrihom nachádza na tmavomodrom pozadí zlatý nápis Real Federación Espaňola de Futból rozdelený na dve časti španielskou vlajkou. Z opačnej strany je vo vnútri výstrihu využitý rovnaký motív, ale s iným nápisom. Ten odkazuje na dva tituly majstrov Európy, ktoré Španieli získali na domácej pôde v roku 1964 a pred štyrmi rokmi v Rakúsku a Švajčiarsku.

Červené tričká budú mať hráči Španielska doplnené tmavomodrými trenírkami, na ktorých bokoch sú viditeľné žlté pruhy charakteristické pre nemeckého výrobcu. Červené štulpne majú vo vrchnej časti rovnako trojicu žltých prúžkov, stred vypĺňa opäť motív španielskej vlajky, ktorá je tak prítomná na všetkých častiach výstroja. Španielska reprezentačná jednotka Iker Casillas si vybral žltý dres, doplnený na hrudi výrazným čiernym pruhom.

Nové španielske dresy budú mať premiéru zajtra vo Wembley, kde sa “La Furia Roja” stretne s Anglickom. Španieli prešli kvalifikačnou I skupinou o postup na EURO 2012 ako nôž maslom, keď pri skóre 26:6 nestratili ani bod.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok